An - psychotherapeut volwassenen

Info

Als integratief psychotherapeute begeleid ik volwassenen en jongeren ouder dan 15 jaar.

Je kan bij mij terecht voor uiteenlopende problematieken zoals:

  • stress,
  • angsten,
  • depressieve gevoelens,
  • laag zelfbeeld en zelfvertrouwen,
  • perfectionisme,
  • hoogsensitiviteit;
  • problemen op het werk en
  • familiale moeilijkheden.

Ook met loopbaanbegeleiding help ik je graag verder (met of zonder loopbaancheques).

Zit je vast met je gevoelens, je gedachten? Wees welkom in onze praktijk!

Je komt terecht in een warme, veilige omgeving waar ik graag luister naar jouw verhaal.

Inzicht krijgen in datgene wat jou belemmert in je dagelijkse leven is onze eerste stap. We kijken naar het pad dat je al hebt afgelegd, brengen je familie- en gezinssituatie in beeld en kijken naar welke overtuigingen gegroeid zijn in je hoofd en wat je lichaam hierover te zeggen heeft. Gedrag, emoties, gedachten, lichaam en sociale omgeving zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar.

Samen gaan we vervolgens op zoek naar een manier om patronen te (h)erkennen en weer grip te krijgen op datgene waarover je je zorgen maakt zodat je terug de kracht en energie krijgt om ermee om te gaan.

Ik ga hierbij integratief te werk wat betekent dat ik mijn behandelwijze afstem op jouw specifieke noden. Dit kan gaan van gesprekstherapie tot non-verbale technieken (zoals duplo en lichaamsgerichte methoden). Warm, positief, rustig, constructief, oplossingsgericht en waar het kan met wat humor. Dat is hoe ik mijn cliënten benader.

Ik ben aangesloten bij de ABP-BVP (een nationaal erkende beroepsfederatie die in België de EAP-European Association for Psychotherapy vertegenwoordigt als NUO-National Umbrella Organisation).

Naast mijn opleiding tot loopbaancoach (2022, Jobconstruct), zit ik in de laatste fase van mijn vierjarige opleiding tot integratief psychotherapeut (AIHP).

Ik heb een juridische achtergrond (master in de rechten, UA, 2003) en 20 jaar werkervaring als leidinggevende en beleidsmedewerker. Ik maakte echter de keuze voor een nieuwe, interessante en leerrijke periode in mijn leven waar ik ten volle kan doen waar ik zelf energie van krijg: mensen ondersteunen in wat moeilijk gaat en hen doen groeien. Want leven is groeien en niets is onmogelijk, in welke omstandigheden je je ook bevindt, wat je drijft of tegenhoudt, hoe jong of oud je bent.

In mijn vrije tijd zie je me vaak op het tennisveld of op mijn yogamatje. Ik hou van de zee en van zonsondergangen, ben een echte dierenvriend (vraag maar aan mijn twee katten) en krijg tonnen energie van diepgaande gesprekken, lachbuien (en huilbuien) met mijn vriendinnen, op stap gaan met mijn man en twee tienerzonen, inspirerende podcasts beluisteren, een goed boek en wandelen in de natuur.

Praktijk Antwerpen
0486 51 31 49